Indexx.nl

Beleggen voor beginners

Weinig ervaringAls je weinig ervaring hebt met beleggen dan kan het slim zijn om eerst informatie op te zoeken. Beleggen voor beginners kan lastig zijn als je geen verstand hebt van beleggen of aandelen. In de praktijk betekend dit vaak een hoop oefenen, maar je wilt natuurlijk direct resultaat als je eigen geld erin zit. Natuurlijk wil je niet direct de eerste maand verliezen en uw spaargeld niet meer terug zien. Met een aantal tips wordt beleggen voor beginners een stuk eenvoudiger gemaakt.

Winst maken door te beleggen in aandelen

Het eerste dat je wilt met beleggen is winst maken op je aandelen. Natuurlijk weet je van het risico met beleggen, maar je wilt gewoon winst maken. Beleggen voor beginners betekent dat je op twee manier kunt winst maken. De eerste methode is de meest bekende methode onder de beginners. Dit is het kopen en verkopen van aandelen tegen een hogere koers prijs. Je kunt bijvoorbeeld met een lage koersprijs instappen en aandelen kopen. Als de koers stijgt doordat meer beleggers een aandeel van het bedrijf willen hebben dan kun je de aandelen tegen een hogere prijs verkopen. Dit is de eerste methode.

De tweede methode bij beleggen voor beginners is dividend. Als een bedrijf winst maakt dan wordt een gedeelte hiervan in de vorm van dividend uitgekeerd aan de aandeelhouders. Dit kan in de vorm van geld of nieuwe aandelen. Deze nieuwe aandelen kun je verkopen en je maakt zo winst op je aandelen. De methode is eigenlijk vrij simpel het is alleen lastig om te bepalen wanneer je aandelen verkoopt en welke aandelen je het beste kunt houden. Dit leer je vooral door veel ervaring op te doen in het beleggen. Meer informatie is te lezen op FlexBeleggen.nl.

© 2010 - 2012 Indexx