Indexx.nl

De favoriete aandelen voor 2014

BeleggingsexpertsIn de laatste dagen van het jaar wordt vaak aan beleggingsexperts gevraagd welke aandelen het goed zullen doen in het nieuwe jaar. Wij hebben gekeken wat de beleggingsexperts van te voren gezegd hebben. Wat zijn de Nederlandse favoriete aandelen voor 2014? Wij hebben gekeken wat de experts samen gezegd hebben. De experts zijn afkomstig van kleine en grote instellingen. ING, Van Lanschot, Theodoor Gilissen, Teslin, Stroeve & Lemberger, Beursplein 6 en Beursgenoten. Veel van hen geven aan dat men in 2014 financiŽle aandelen en aandelen in de bouwsector moet mijden. Indien we alle aandelentips die zij gaven op een rijtje zetten, dan ziet de top vijf van hun favoriete aandelen er als volgt uit.

1. ArcelorMittal

2. Heineken

3. ING

4. Randstad

5. TNT Express

Echter, wat is de waarde van een dergelijk lijstje met topaandelen? Experts weten het ook niet, zo wordt duidelijk als we naar de resultaten kijken van het door experts gerunde SNS Nederland Aandelenfonds kijken. Dit fonds presteerde in negen van de laatste tien kalenderjaren slechter dan de index.

Favoriete aandelen van particuliere beleggers

Lynx Magazine heeft haar lezers gevraagd wat hun favoriete aandelen voor 2014 zijn. De lezers bestaan uit particuliere beleggers. Hun top vier van favoriete aandelen voor 2014 ziet er als volgt uit.

1. Shell

2. ArcelorMittal

3. ASML

4. Imtech

Wij raden u aan om uw eigen koers te varen, onafhankelijk van de lijstjes. Wij wensen u veel beleggingssucces in 2014!

(29 december 2013)

© 2010 - 2014 Indexx.nl