Indexx.nl

Koopsignalen volgens Indexx.nl

CriteriaWelke aandelen zijn volgens Indexx.nl op dit moment veelbelovend? In onze optiek zijn dat aandelen die een koopsignaal afgeven. Een aandeel geeft een koopsignaal af als:

1. de verwachte koers-winstverhouding in 2010 25% lager is dan de gemiddelde koers-winstverhouding in 2007, 2008 en 2009;

2. de verwachte winst in 2010 is 25% lager dan de gemiddelde winst in 2007, 2008 en 2009.

Het eerste criterium is een koopsignaal op zich zelf. Immers, het aandeel is in vergelijking tot voorgaande jaren een stuk goedkoper geworden. Het koopsignaal wordt nog sterker als het aandeel ook voldoet aan het tweede criterium. De winst heeft de potentie om fors te stijgen en beleggers zijn ook nog eens zo pessimistisch dat ze het aandeel heel laag waarderen!

Selectie aandelen

Van de 240 Europese aandelen voldoen slechts zes aandelen aan bovengenoemde criteria. Er zijn 53 aandelen die aan het eerste criterium voldoen en er zijn 29 aandelen die aan het tweede criterium voldoen. Een overzicht van deze aandelen is per e-mail op te vragen. Om de zes aandelen die voldoen aan beide criteria onderling te rangschikken hebben wij gekeken naar de criteria uit onze blog van 30 juli 2010 over topaandelen (gemiddelde koers-winstverhouding, verwachte koers-winstverhouding, dividend in het verleden, dividendverwachting, geen verlies in het verleden). Indien een aandeel één punt krijgt per criterium, dan ziet de top zes er als volgt uit.

1. BAM Groep (AEX, 4 punten)

2. Morrison Wm Supermarkets (FTSE 100, 3 punten)

3. Arcelor Mittal (AEX en CAC 40, 3 punten)

4. Wolters Kluwer (AEX, 3 punten)

5. HeidelbergCement (DAX, 3 punten)

6. Akzo Nobel (AEX, 2 punten)

Aandelen met koerspotentie

Bovengenoemde aandelen geven een koopsignaal. Dat wil niet zeggen dat je deze aandelen blind moet kopen, het is slechts een indicatie dat deze aandelen koerspotentie hebben. Het kan natuurlijk lang duren voordat het er uit komt. Om niet de boot te missen, hebben wij aandelen BAM Groep gekocht!

(15 augustus 2010)

© 2010 - 2012 Indexx